Is er een mooiere manier denkbaar dan Oudewater ontdekken vanaf het water? Maak kennis met de rijke historie en de monumentale panden van Oudewater, al varende door de grachten van het historische stadje en over de Hollandsche IJssel.
Per fluisterboot de ‘Geelbuik’ en met een gids aan boord is het vanaf het water genieten van historie en cultureel erfgoed en verwonderen over al het moois dat Oudewater te bieden heeft.

De Grachtenvaert vertrekt vanaf de kade tegenover het TIP kantoor.
De vaartijd is 45 minuten. Er wordt gevaren met een schipper/gids aan boord.

Attentie: i.v.m. de Coronacrisis wordt er momenteel alleen op vrijdag, zaterdag en zondag gevaren, steeds om 13:30, 14:30 en 15:30.

Hierbij hanteren wij het volgende protocol:

Alle RIVM-richtlijnen worden nauwgezet gevolgd om uw gezondheid, die van de mensen om u heen en die van onze vrijwilligers te beschermen. Onderstaand de stappen welke wij hiervoor nemen.
Voordat u gaat boeken:

– Blijf thuis bij verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid en verhoging of koorts).

– Als u slecht ter been bent, neem dan een begeleider mee. De schipper en gids kunnen u niet helpen bij het instappen.

– Mondkapjes en handschoenen zijn niet verplicht. Het gebruik van handgel is dat wel.

– Wij reinigen en desinfecteren onze boot voor elke afvaart.

Voor vertrek:

– U dient 1,5 meter afstand te houden in de boot. U neemt de zitplaatsen in op volgorde, zonder elkaar te hoeven passeren.

– De schipper en gids stappen als laatste in.

– Komende en gaande gasten dienen de 1,5 meter afstand in acht te nemen. De schipper of gids kunnen u hierop aanspreken.

online boekingspagina

Tickets en reserveren
Tickets zijn verkrijgbaar via de online boekingspagina of bij het Toeristisch Informatie Punt Oudewater.
Tevens is het mogelijk om als groep een Grachtenvaert te reserveren. Vraag naar de mogelijkheden bij het TIP  kantoor in Oudewater 0348-561628 of mail naar tip@oudewater.net.

Een geboekte Grachtenvaert kan tot uiterlijk 24 uur voor vertrek kosteloos (gedeeltelijk) geannuleerd worden, wel brengen wij € 10,- reserverings- en administratiekosten in rekening. Heeft u nog niet betaald, dan zullen wij u een factuur sturen voor deze kosten. Heeft u wel betaald, dan zullen wij dit bedrag in mindering brengen op het terug te storten bedrag. Bij heel slecht weer, overlijden of ernstige ziekte kan de (gehele) reservering kosteloos worden geannuleerd.